Tiesitkö että...

Yli miljoona suomalaista nukkuu huonosti. Yhä useampi kärsii päänsärystä, huimauksesta, tinnituksesta, unihäiriöistä, lihaskivuista ja muista oireista, joille ei löydy lääketieteellistä selitystä.

Lue lisää


Yhä useammat suomalaiset kärsivät unihäiriöistä. Uni voi olla kevyttä eikä saavuta ihmisen hyvinvoinnille tärkeätä REM-unen vaihetta. Riittämätön yöuni altistaa stressille, sairauksille ja heikentää elämänlaatua. Nukahtamislääkkeiden kulutus onkin kasvanut viime vuosina.


Sähkömagneettiset kentät voivat aiheuttaa herkillä henkilöillä myös päänsärkyä, huimausta, voimattomuutta, keskittymiskyvyn vaikeutta, sydämen rytmihäiriöitä, hengenahdistusta, nivel- ja lihaskipuja.

Unen laatuun vaikuttavat monet yksilölliset tekijät. Myös asuinympäristömme voi vaikuttaa. Onko naapurillasi langaton nettiyhteys tai asutko matkapuhelinantennien lähellä?


Monet tieteelliset tutkimukset osoittavat, että matkapuhelinsäteilyllä on biologisia vaikutuksia ja ympäristössämme lisääntyneet sähkömagneettiset kentät voivat häiritä unta. Säteily voi heikentää käpyrauhasen erittämää melatoniinitasoa. Bambergin kaupungissa Saksassa tehdyn tutkimuksen mukaan asunnon lähellä toimiva tukiasema heikensi unen laatua sitä enemmän mitä voimakkaampia kenttävoimakkuudet olivat:


Bambergin tutkimuksessa havaittiin:

Kun säteilyä oli
<10 µW/m2 - vain 8 % kärsi unihäiriöistä
10-100 µW/m2 – 32 % kärsi unihäiriöistä
100-1000 µW/m2 – 58 % kärsi unihäiriöistä
>1000 µW/m2 – 86 % kärsi unihäiriöistä


Kodeissa suorittamamme mittaustulokset osoittavat, että tavanomaiset kenttävoimakkuudet tukiasemien lähellä ovat paljon yli 1000 µW/m2. Suositeltava taso onkin alle 10µW/m2, joka saavutetaan kodin seinä- ja ikkunapintojen suojauksella. Lastenhuoneen ja makuuhuoneen suojaukseen kannattaa panostaa.


Tieteellisesti tutkitut suojamateriaalit; verhot, baldakiinivuode, verkot, tapetit, ja maalit tulevat avuksesi. Kankaat ja seinämateriaalit vaimentavat esim. tukiasemien säteilyä yli 99,00 % lähtötasostaan.


Tutkimuskäyrät